Израелските сили за отбрана (IDF) навлязоха в град Дженин на Западния бряг рано сутринта в петък.

Това съобщи АФП. Агенцията се позова на съобщения в местните медии. 

По непотвърдени съобщения се споменава, че след влизането на израелските войски са регистрирани сблъсъци. Израелски танкове са навлезли и за кратко отново в Газа.

Според други публикации израелските сили са щурмували няколко сгради и домове в района на Дженин, разполагайки снайперисти.

Израелските сили за отбрана ще продължат наземните нападения в Газа през следващите дни, за да се подготвят за следващите етапи от войната срещу Хамас. Това съобщи в четвъртък говорителят контраадмирал Даниел Хагари.

Израелските сили убиха четирима палестинци по време на нападения в окупирания Западен бряг в петък, съобщи официалната палестинска информационна агенция WAFA. Двама от загиналите са били идентифицирани от въоръжени фракции като техни членове.

Той каза, че армията продължава с ударите си срещу Газа от въздуха и морето и се фокусира върху убийството на висши командири на Хамас и унищожаването на инфраструктурата на Хамас.

"Ще има още", обеща израелският министър на отбраната Йоав Галант на брифинг за новини в четвъртък.

Израел: Убихме петима командири от Хамас

Израел: Убихме петима командири от Хамас

Нови военни удари в Близкия изток

Коментарите на Галант повториха обръщението на премиера Бенямин Нетаняху в сряда, по време на което той каза, че Израел "сипе адски огън върху Хамас" и "се готви за сухопътно нахлуване".