Израел отново въведе задължителното носене на маски за лице на закрито в опит да противодейства на нарастващите нива на заразени с коронавируса (COVID-19), информира ДПА.

Мярката беше почти напълно отменена в средата на юни, но от днес всички отново са задължени да носят маска на закрито, обявиха от здравното министерство.

Хората са освободени от правилото само когато спортуват или у дома. Също така то не се отнася за малки деца.

Израел разчита на ваксинацията, няма да връща локдауна заради делта варианта

Израел разчита на ваксинацията, няма да връща локдауна заради делта варианта

Случаите нараснаха в няколко района...

Здравното ведомство също така препоръча да се носи покривало на устата и носа по време на големи събития на открито като гей парада, който се провежда в Тел Авив днес.

За първи път от април Израел регистрира над 100 новозаразени с COVID-19 в рамките на 24 часа в понеделник, повечето от които са от силно заразния вариант "Делта" на коронавируса, който беше открит за първи път в Индия.

Сред новозаразените са много млади хора, както и ваксинирани хора. Ваксините помагат на хората да не се разболеят сериозно, дори ако са заразени с COVID-19.

Над 5,5 млн. израелци вече са получили една доза коронавирусна ваксина, докато около 5,2 млн. са получили и втората си доза.

Ваксинацията в 9-милионната страна е много успешна и беше приветствана в международен план.

Напоследък нивата на ваксинация се забавиха, но с нарастването на броя на заразените все повече хора се ваксинират отново.

Коронавирус: Най-голям брой новозаразени в Израел от два месеца заради варианта "Делта"

Коронавирус: Най-голям брой новозаразени в Израел от два месеца заради варианта "Делта"

Половината от заразените са деца, а една трета от заразените са били ваксинирани