Правителството на Израел реши да разхлаби още наложените ограничителни мерки заради коронавируса, информира ДПА.

Ресторанти, кафенета и кръчми ще могат да отворят врати днес при определени условия, съобщи кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху.

Наред с други неща, само клиенти със "зелен паспорт" могат да бъдат обслужвани на закрито. Неваксинираните клиенти могат да седят само на открито.

Израел срещу антиваксери, сравняващи зелени пропуски с нацистки жълти звезди

Израел срещу антиваксери, сравняващи зелени пропуски с нацистки жълти звезди

Иска от "Фейсбук" да блокира антиваксъри и конспиратори, а Яд Вашем предупреждава да не се осквернява паметта за Холокоста

Студентите със зелени паспорти също ще имат право да се завърнат в университетите си от днес. Неваксинираните ученици все още ще могат да учат само онлайн.

Притежателите на зелени паспорти - хора, които са се възстановили от COVID-19 и хора, чиято втора ваксинация срещу него е била преди поне седмица - възвръщат основните права и свободи в Израел по-рано от тези, които не са били ваксинирани.

Правилата за разстояние и хигиена все още важат за всички граждани на Израел.

Кампанията за ваксинация в Израел е една от най-бързите в света. В страната с население малко над 9 млн. души над 4,9 млн. души досега са получили първа доза ваксина, а около 3,7 млн. души са получили и втората доза.

Израел качва на "стената на позора" имената на неваксинираните

Израел качва на "стената на позора" имената на неваксинираните

Това поражда опасения относно неприкосновеността на личния живот