Израел е ударил цели на режима на сирийския президент Башар Асад край столицата Дамаск. Това обявиха от сирийската армия, цитирани от държавните медии.

Медиите допълват, че сирийските противовъздушни системи са реагирали на "нова израелска агресия" в покрайнините на сирийската столица.

Източници, близки до сирийското правителство са заявили, че израелските ракети са ударили "изследователски център" в град Джамрая, който се намира северно от Дамаск. Според информации в социалните медии три експлозии са били чути в района на Дамаск.

Не ни тествайте, предупреди Нетаняху на границата със Сирия

Не ни тествайте, предупреди Нетаняху на границата със Сирия

Министър-председателят има предвид покачващото се напрежение на северната граница

Противъздушната система на сирийската армия "се справи с тези ракети и унищожи голям брой от тях, преди да достигнат целите си", е изтъкнал източник пред ДПА.

Това не е първият път, в който Израел удря изследователския обект в Джамрая. Изследователският и информационен център в Джамрая, "научен военен обект" в предградие, северозападно от Дамаск, е известен на западните специални служби като сирийски военен комплекс, където режимът на Асад разработва ракети, както и неконвенционални оръжия.