Двама палестинци са били убити от израелски огън, след като са се опитали да пресекат границата между Газа и Израел, съобщават палестински медии.

Според израелската армия палестинците са били част от група от четирима терористи (както ги наричат), които са били въоръжени с фойерверки. Израелските военни добавят, че те са се опитали да подпалят изоставен снайперистки пост в южната част на Ивицата Газа.

Гутериш предупреждава, че насилието в Газа ще доведе до война

Гутериш предупреждава, че насилието в Газа ще доведе до война

Убийството на деца и очевидно разпознаваеми журналисти и медици по време на демонстрация е абсолютно неприемливо

Израелските сили са преследвали терористите, докато са стреляли по тях. Армията е арестувала един от палестинците за разпит.

Според информациите на палестинските медии, телата на двамата убити палестинци са били задържани на израелската страна на границата. Няколко други са били ранени.

В сблъсъци близо до границата между Израел и Газа миналия петък двама палестинци, включително 14-годишно момче, бяха застреляни в Газа от жив израелски огън близо до град Хан Юнис. Министерството на здравеопазването на Газа съобщи, че 310 са били ранени при вдишване на сълзотворен газ по време на сблъсъците, включително трима в критично състояние.

Нетаняху: Нанесохме най-жестокия удар срещу екстремистите в Газа

Нетаняху: Нанесохме най-жестокия удар срещу екстремистите в Газа

рез последния ден армията отговаря със сила на ракетния огън от Ивицата Газа

Израел държи радикалното палестинско ислямистко движение "Хамас" отговорно за всичко във и извън Ивицата Газа, като заяви, че военните му сили действат бързо, за да защитят израелския суверенитет и опита да се увреди инфраструктурата за сигурност.