Говорителят на израелската армия контраадмирал Даниел Хагари каза, че израелските сили са унищожили сгради и инфраструктура в университета Ал-Азхар, който според него е бил използван от бойци на "Хамас", пише "Би Би Си".

Според Хагари акцията е открила подземен път, който излиза от двора на университета и води до училище, разположено на около километър. Открити са взривни устройства, части от ракети и пускови установки.

По време на друга акция в района на болница Шати, войниците на израелската армия идентифицираха наблюдателен пост, оборудван със снайперистка позиция, каза Хагари.

Там са били съхранявани боеприпаси, гранати, военно оборудване, 200 радиостанции и десетки видеокамери, каза говорител на ИД.

Израел многократно обвинява "Хамас" че умишлено укрива инфраструктура и оборудване сред цивилни сгради и институции, твърдение което "Хамас" категорично отхвърля.

По-рано миналата седмица, израелската армия съобщи, че войници от 460-та бронетанкова бригада и 50-ти батальон от бригада Нахал са открили едно от най-големите скривалища с бойни оръжия по време на операции в северната част на Ивицата Газа.

Хамас: Един от заложниците е загинал по време на израелска военна операция

Хамас: Един от заложниците е загинал по време на израелска военна операция

138 души остават в ръцете на екстремистите, включително приблизително 20 жени и две малки деца