Израелската армия е свалила безпилотен самолет, който според нея е навлязъл във въздушното пространство на страната от Ливан. Това съобщиха израелските военни, часове след удар в Сирия, приписан на еврейската държава, информира "Франс прес".

Израелските военни "свалиха безпилотен самолет, който премина от Ливан във въздушното пространство на Израел", се уточнява в изявлението на армията.

"Безпилотният апарат беше наблюдаван от израелските въоръжени сили по време на инцидента", се добавя в изявлението.

Израел уби четирима цивилни при бомбардировки в Сирия

Израел уби четирима цивилни при бомбардировки в Сирия

Сред жертвите има две деца

"Израелските въоръжени сили ще продължат да действат, за да предотвратят всеки опит за нарушаване на суверенитета на Израел", подчертаха от армията, без да предоставят допълнителна информация за безпилотния самолет.

През ноември израелската армия заяви, че е свалила "безпилотен самолет, принадлежащ на терористичната организация "Хизбула", който премина от Ливан във въздушното пространство на Израел".

По-рано днес сирийската държавна информационна агенция САНА съобщи, че при израелска ракетна атака срещу сирийски военни обекти в провинция Хама са загинали четирима цивилни.

Ала от Сирийския център за наблюдение на правата човека, който наблюдава войната в Сирия, обявиха, че смъртта е причинена от отломки от сирийска зенитна ракета, паднала върху къща.

Израелската армия отказа да коментира за атаката в Хама.

Еврейската държава редовно извършва нападения в Сирия, най-вече срещу цели, свързани с Иран, което според нея е опит да попречи на своя голям враг да създаде силна позиция на северната ѝ граница.