Трима бойци на "Хизбула" и един сириец бяха убити в петък при удар на израелски дрон върху техен автомобил в южната част на Сирия, съобщи АФП.

"Сириец и трима ливански бойци на "Хизбула" от отдела за наблюдение и изстрелване на ракети бяха убити при удара на израелски дрон върху наетата от тях кола" в град Мадинат ал Баат в провинция Кунейтра, близо до анексираните от Израел Голански възвишения. Това каза пред АФП ръководителят на Сирийската обсерватория за правата на човека Рами Абдел Рахман.

По-късно в петък "Хизбула" съобщи, че трима от нейните бойци са били убити, без да дава повече подробности.

Израел е предприел стотици въздушни удари в съседната си Сирия от началото на гражданската война в страната през 2011 г., насочени срещу позициите на сирийската армия и групировките, свързани с Иран, като "Хизбула".

Нетаняху заплаши "Хизбула", че при война ще превърне Бейрут в Газа

Нетаняху заплаши "Хизбула", че при война ще превърне Бейрут в Газа

Израелският премиер подготвя армията за всеки сценарий

Тези мисии се засилиха след началото на войната на Израел срещу "Хамас" в ивицата Газа на 7 октомври, която беше предизвикана от безпрецедентната атака на ислямистката групировка на израелска земя.

Израел рядко коментира операциите си в Сирия, но казва, че иска да попречи на Иран, своя заклет враг, да се установи на прага на Израел.