Израелски удар е поразил високопоставен командир на "Хизбула" в южните предградия на Бейрут привечер днес. Der Standard се позова на високопоставен източник от ливанската служба за сигурност.

Израелската страна не е направила коментар.

Около 19,40 ч. местно време се е чул силен взрив и се е издигнал облак дим над южното предградие на Бейрут - крепост на ливанската въоръжена организация "Хизбула", съобщи свидетел за информационна агенция Ройтерс.

Ливанската държавна информационна агенция съобщи, че израелската атака е поразила района около Съвета Шура на "Хизбула" в столичния квартал Харет Хрейк.

От няколко дни Бейрут се подготвя за очакваната израелска атака в отговор на нападението на окупираните от Израел Голански възвишения, при което бяха убити десетина младежи на футболно игрище.

"Хизбула", по-рано отрече да е замесена в съботния удар и отхвърли призивите на международни пратеници да избягва да отговаря на израелска атаката.

По-рано министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че пълномащабният конфликт между Израел и Хизбула не е неизбежен. 

Той подчерта, че Вашингтон искал да види нещата решени по дипломатически начин.

Иранският президент положи клетва на фона на скандирания "Смърт на Америка и Израел"

Иранският президент положи клетва на фона на скандирания "Смърт на Америка и Израел"

Пезешкиан поема поста в момент на ескалирация на напрежението в Близкия изток заради конфликта на Израел с "Хамас"