Израелски въздушен удар уби най-малко петима души в град Тубас на Западния бряг, съобщава "Ройтерс".

Израелските сили за сигурност продължават разширена операция, която армията твърди, че е насочена към подкрепяни от Иран въоръжени групировки.

Палестинският червен полумесец съобщи, че спасителните екипи са извадили пет тела на мястото и са ги транспортирали в болница.

Израелската армия потвърди удара, за който каза, че е поразил въоръжена екстремистка група, но не даде повече подробности.

"Като част от антитерористичната дейност, самолет на Израелските военновъздушни сили удари въоръжена терористична клетка в района на Тубас", съобщиха въоръжените сили.

Трима израелци загинаха при атака срещу граничния пункт между Йордания и Западния бряг

Трима израелци загинаха при атака срещу граничния пункт между Йордания и Западния бряг

При израелски въздушен бе убит заместник-директорът на гражданската служба за извънредни ситуации

Входовете и изходите на Тубас са затворени и израелски военни превозни средства, включително пътни копачи и бронетранспортьори, се придвижваха през града близо до границата с Йордания в северния край на Западния бряг.

През последните две седмици израелските сили провеждат поредица от операции в северната част на Западния бряг, с разширени нападения в Тубас, Дженин и Тулкарм. И в трите града има силно присъствие на въоръжени фракции, включително "Хамас", "Ислямски джихад" и "Фатах".

Съобщава се за тежки сблъсъци между израелските сили и палестински бойци, а улиците и инфраструктурата и в трите града са претърпели големи щети.

Вчера палестински мъж и жена бяха убити по време на израелска атака срещу Тулкарм.

Насилието на Западния бряг нарасна от началото на войната в Газа. Почти ежедневно израелските сили нанасят удари, бяха извършени хиляди арести и има редовни престрелки между силите за сигурност и палестински бойци.

Над 680 палестинци са били убити на Западния бряг след атаката на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври миналата година. През същия период около 40 израелски войници и цивилни са били убити при нападения от палестинци или при сблъсъци с бойци.

Шест жертви при израелска атака на Западния бряг

Шест жертви при израелска атака на Западния бряг

Бомбардиран е автомобил