Израелски военни простреляха двегодишно палестинско дете в главата и раниха бащата му в провинция Рамала на окупирания Западен бряг, съобщава Ал Джазира. Инцидентът се разиграл в село Наби Салех, където израелски войници открили огън по автомобил, в който се намирали детето и баща му.

Билал Тамими, палестински активист, потвърди тази информация, цитиран от палестинската информационна агенция Wafa. Бащата и детето бяха откарани в отделни болници - детето в Израел, а бащата в Рамала. В момента не е ясно колко сериозно е тяхното състояние.

Тамими разказа, че инцидентът се случил, докато двамата били пред своя дом, разположен близо до военен контролно-пропускателен пункт. Силите на израелската армия затворили металната врата на входа на Наби Салех и проникнали в кварталите на селото. В резултат на сблъсъците между израелските сили и палестинците, един палестинец беше ранен от куршуми с гумено покритие. Също така, Тамими бил прострелян в ръката, докато снимал с мобилния си телефон случващото се.

Този инцидент се случва в контекста на нарастващото насилие, насочено срещу палестинците, като израелските сили и заселниците са убили повече от 160 палестинци през тази година.

Израелски военни убиха палестинец по време на сблъсъци

Израелски военни убиха палестинец по време на сблъсъци

Израелската армия заяви, че разследва инцидента