Израелски войници са застреляли двама въоръжени мъже, за които се предполага, че са част от сирийските бунтовници, предаде „Асошиейтед прес". Според израелските власти те са опитвали да поставят взривно устройство в обект по границата със Сирия в района на Голанските възвишения.

Говорител на военното министерство на Израел съобщи, че разузнаването на страната е разпознало жертвите като членове на ливанската групировка Хизбула, която подпомага режима на Башар Асад.

Това твърдение все още не е потвърдено от независими източници и изглежда спорно, тъй като Асад и неговите съюзници в продължаващия вече трета година граждански конфликт нямат интерес от влошаване на отношенията с Израел.

При инцидента няма ранени израелски войници. Източници от Хизбула все още не са открити за коментар. Еврейската държава и ливанската военизирана организация влязоха в открита конфронтация след едномесечната военна офанзива от юли-август 2006-а година. Тогава Тел Авив извърши серия от въздушни удари върху съседен Ливан и изпрати близо 30 хиляди войници, които да се борят с дейността на Хизбула.