Израелските сили откриха в сряда телата на петима заложници, убити при нападението на "Хамас" на 7 октомври и държани в Газа оттогава, съобщи израелската армия, цитирана от "Ройтерс".

Мая Горен, 56-годишна учителка в детска градина, беше убита по време на атаката срещу нейния кибуц Нир Оз, според израелската армия, една от най-тежко засегнатите общности при смъртоносната атака в Южен Израел, която предизвика опустошителната война .

Другите четирима заложници са двама войници от запаса и двама войници от наборната служба, убити в битка по време на атаката на 7 октомври, казаха военните.

Телата им бяха извадени от района на Хан Юнис в южната част на Газа, където израелските сили започнаха нови нападения тази седмица.

Петимата бяха изброени сред 120 заложници, които все още са в Газа, около една трета от които Израел обяви за мъртви задочно въз основа на съдебномедицински констатации, разузнавателна информация, разпити на заловени бойци, видеозаписи и показания на освободени заложници.

Нетаняху: Войната в Газа е сблъсък на варварство и цивилизация
Обновена

Нетаняху: Войната в Газа е сблъсък на варварство и цивилизация

В речта си пред Конгреса на САЩ израелският премиер

В реч пред Конгреса на САЩ в сряда израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че правителството му е активно ангажирано с интензивни усилия за освобождаване на останалите заложници, които той беше уверен, че ще успеят.

Израелска делегация ще участва в преговори за осигуряване на прекратяване на огъня в Газа и освобождаване на заложници - с посредничеството на Съединените щати, Египет и Катар - следващата седмица, каза израелски официален представител в сряда.

"Хамас" иска споразумение за прекратяване на огъня, за да сложи край на войната в Газа, но Нетаняху казва, че войната не може да приключи, преди Хамас да бъде победен.

Нетаняху показал ясно, че не иска примирие, според "Хамас"

Нетаняху показал ясно, че не иска примирие, според "Хамас"

След речта на израелския премиер пред Конгреса на САЩ