Говорител на йеменските въоръжени сили коментира, че 3 саудитски военни бригади са напълно унищожени, след като войските на йеменската армия, подкрепени от съюзнически бойци от народните комитети, извършват мащабна военна офанзива в южния граничен район Найран., съобщава "ПресТВ".

На пресконференция в столицата Сана, бригаден генерал Яхиа Сари описа голяма и ефективна операция, наречена "Божията победа", като най-голямата досега срещу Саудитска Арабия и някои от нейните съюзници откакто започна военната им кампания срещу Йемен преди повече от четири години.

САЩ изпраща 200 военни и отбранителна техника в Саудитска Арабия

САЩ изпраща 200 военни и отбранителна техника в Саудитска Арабия

Заради нападанията от Иран

Той отбелязва, че офанзивата е продължила няколко месеца и е нанесла драматични загуби - както по отношение на военна техника, така и по отношение на личния състав - на врага, се казва в съобщение на медийното бюро на йеменските хути.

"Операцията доведе до пълно унищожаване на три военни бригади на вражеските (саудитски) сили, изземване на големи количества военна техника, включително стотици превозни средства и бронирана техника, заловени са хиляди вражески сили, предимно предатели (спосорирани от Саудитска Арабия йеменски милиции, лоялни към бившия президент на Йемен Абд Раббух Мансур Хади). Стотици са убити и ранени", обяснява Сари.

Над 100 убити при бомбардировка на Саудитска Арабия срещу затвор в Йемен

Над 100 убити при бомбардировка на Саудитска Арабия срещу затвор в Йемен

Най-кръвопролитният удар в Йемен от началото на годината