Този месец бюджетните разходи за социално подпомагане достигат до 200 милиона евро срещу обявените 175 милиона, тъй като правителството проучва възможността за увеличаване на броя на получателите на раздаването от основния бюджетен излишък.

Министърът на финансите Христос Стайкорас заяви в четвъртък, че средствата ще нарастват, така че повече категории хора с увреждания да получат еднократното обезщетение и някои несправедливости могат да бъдат коригирани, отбелязва в. "Катимерини".

Според източници на министерството правителството обмисля добавянето на още 40 000-50 000 домакинства към списъка на получателите, като голям дял от тях са домакинства с поне един инвалид, за които критериите за включване вероятно ще се променят.

Следователно общият брой на домакинствата, които ще получат социално подпомагане, вероятно ще достигне 300 000, в сравнение с първоначалната цифра от 253 000, за около 1 милион души. Сумата от 700 евро ще отиде за домакинства с повече от три деца или с безработни или членове с увреждания.

Общо 1 милион граждани се нуждаят от социално подпомагане, отбелязват от правителството.