Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров твърди, че от 25 октомври до 27 октомври са били ликвидирани повече от 650, а ранени - 300 военни от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). Унищожени са били и 40 танка, бойни машини на пехотата и гаубици в посока Николаев-Кривой Рог. Това на писа той за това в канала на Telegram.

"В периода от 25 октомври до 27 октомври само в посока Николаев-Кривой Рог чрез огнево унищожаване са унищожени 657 души. Ранени са 300 души. Също така е унищожено оръжие на военна специална техника - 40 единици. Танкове - осем единици, бойни машини на пехотата - пет единици, бронирани автомобили - 20 единици", каза Кадиров.

По думите му също в сектора на специалните сили на Ахмат - в Соледарско направление - са унищожени 95 бойци от Въоръжените сили на Украйна и повече от 10 единици техника. "За един ден бойците свалиха тук: четири танка, пет бойни машини на пехотата, една бронирана машина, четири пикапа. Бяха унищожени 95 сатанисти и две укрепени позиции с минохвъргачки. Това са само предварителни и най-компресирани данни", добави Кадиров.

Рамзан Кадиров: Войниците ми понасят тежки загуби в Херсон

Рамзан Кадиров: Войниците ми понасят тежки загуби в Херсон

Ситуацията на фронта е критична

Припомняме, че по-рано Кадиров съобщи за смъртта на 23 чеченски бойци по време на обстрел в района на Херсон в началото на седмицата, други 58 бяха ранени.

Това съвпада с докладите на каналите в Телеграм, които минават за близки до Кремеъл. Например на 24 октомври каналът "Фосфор" съобщи, че 40 души на Кадиров са убити, а други около 60 са ранени, също в Херсонска област, в резултат на ракетни удари с ракети HIMARS.