Министърът на външните работи на Великобритания Дейвид Камерън, след срещата с Доналд Тръмп, посети Капитолийския хълм, но не успя да се срещне с председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън, който практически блокира гласуването на помощта за Украйна, пише "Политико".

Камерън е видян да се среща във вторник с лидера на републиканското малцинство в Сената Мич Макконъл, силен поддръжник на новата американска помощ за Украйна.

Висшият британски дипломат се е свързал с офиса на Джонсън относно лична среща, според източник от британското правителство, въпреки че в крайна сметка такава не е осъществена поради "съвпадения в графика".

Преди да пристигне в Капитолия, Камерън се срещна с Тръмп във Флорида. Според резюмето на разговора от кампанията на Тръмп, те са обсъдили "предстоящите избори в САЩ и Обединеното кралство, политически въпроси, специфични за Брекзит, необходимостта страните от НАТО да изпълнят своите изисквания за разходи за отбрана и прекратяване на убийствата в Украйна".

На срещата в Мар-а-Лаго е присъствал и британският посланик в САЩ Карън Пиърс и тримата "също обсъдиха взаимното си възхищение към покойната кралица Елизабет II", според кампанията на Тръмп.

Зеленски не вижда нужда от "примитивните" идеи на Тръмп за Украйна

Зеленски не вижда нужда от "примитивните" идеи на Тръмп за Украйна

Украйна няма да откаже от собствените си територии, категоричен е той