Четирима души са тежко ранени при възможно терористично нападение в Израел.

Камион се е врязал в група хора, чакащи на автобусна спирка в северната част на Тел Авив.

Според съобщенията 16 души са били ранени. Първоначалните съобщения говореха за повече - десетки ранени, вероятно заради първоначалната паника. В последните седмици зачестиха терористичните нападения в Израел на фона на продължаващата военна кампания в Близкия изток.

По първоначални данни четирима от тях са в критично състояние.

Възможно е да става въпрос за терористично нападение. Службите за спешна помощ са на път към мястото на инцидента в северната част на Тел Авив.

Днес Израел отбелязва за първи път денят 7 октомври - нападението на "Хамас" преди една година като Ден на национална памет.

Всички знамена в страната - и в дипломатическите мисии по света - са спуснати наполовина. Официални събития ще се проведат и на Планината на сърцата в Йерусалим.

Официално денят на траур започва в 6,29 ч. сутринта - часът, в който терористите от Хамас пресичат границата, убиват 1200 души и отвличат над 250 израелци.

Кибуцът Нир Оз, от който са убити или отвлечени 117 от 400-те жители, не участва в официалните възпоменателни церемонии. Това е знак за протест срещу управлението - министър-председателят Бенямин Нетаняху не е посетил кибуца нито веднъж.