Властите в Канада осъждат активната подкрепа на иранския режим за руските военни престъпления в Украйна. Това се казва в изявление на канадското външно министерство, публикувано на уебсайта му.

"Канада категорично осъжда активната подкрепа на Иран за руските зверства в Украйна чрез продажбата на оръжие и изпращането на ирански военен персонал да обучава и подпомага руските сили при използването на ирански оръжия", се казва в изявлението.

Агенцията добавя, че "тези действия водят до смъртни случаи сред цивилни, застрашават глобалния мир и сигурност и трябва да спрат. Иран и Русия ще бъдат подведени под отговорност", казаха от министерството.

НАТО не се съмнява, че Иран доставя дронове на Русия

НАТО не се съмнява, че Иран доставя дронове на Русия

Алиансът следи отблизо действията на Техеран

Припомняме, че Русия активно използва произведени в Иран бойни дронове за атаки срещу мирни градове в Украйна и за унищожаване на критична инфраструктура в навечерието на зимния период.

Белият дом обяви в четвъртък, че иранци са били на място в Крим, помагайки на руснаците да атакуват Украйна с ирански дронове и че усилията на САЩ да преговарят за връщане към ядреното споразумение с Иран за момента са отложени.

На 20 октомври постоянните представители на страните от Европейския съюз (ЕС) се договориха за допълнителни санкции срещу Иран за доставката на Русия на дронове "камикадзе".

Русия отрича да използва ирански дронове срещу Украйна

Русия отрича да използва ирански дронове срещу Украйна

Има подозрения, че такива безпилотни апарати са използвани в ударите по Киев

Кремъл отрече руските сили да са използвали ирански дронове.