Канадските власти въведоха нови антируски санкции поради анексирането на Крим от Руската федерация. Това заявиха в изявление от канадското външно министерство.

"Външният министър Марк Гарно обяви днес нови санкции срещу две физически и четири юридически лица в съответствие с Регламента за специалните икономически мерки (Русия) и Регламента за специалните икономически мерки (Украйна) в отговор на незаконната окупация и анексирането на автономната република на Русия на Крим",  казаха от ведомството.

Разнобой в администрацията на САЩ за санкциите срещу Русия

Разнобой в администрацията на САЩ за санкциите срещу Русия

Твърдолинейни и скептици

Санкционният списък включва генералния директор на транспортната компания Grand Service Express Александър Ганов, генералния директор на Mostotrest Леонид Риженкин, както и предприятията Ленпромтранспроект, АД Дирекция за изграждане на железопътната линия Berkakit-Tommot-Yakutsk, Федерално държавно унитарно предприятие Кримская железница "и първата кримска застрахователна компания.

Както отбеляза Гарно, според мнението на Отава Москва нарушава правата на хората, живеещи в Крим, и незаконно населява полуострова с руски граждани. Външният министър добави, че при необходимост Канада ще продължи да налага санкции срещу Руската федерация поради ситуацията в Крим.

Г-7 не признава окупацията на Крим от Русия

Г-7 не признава окупацията на Крим от Русия

Призовават Русия да спазва международните си задължения

Припомняме, че през март 2014 г. президентът Владимир Путин подписа споразумение за приемането на Република Крим и Севастопол в Руската федерация, а на 21 март то беше ратифицирано от Федералното събрание.

Украйна отказва да признае Крим като част от Русия.

Путин печели Крим и губи Русия

Путин печели Крим и губи Русия

Русия, гледана от Европа, обикновено изглежда като голяма, силна и често агресивна държава, с ревизионистки дневен ред. Но погледната от Азия, Москва има много по-различен наглед. Там тя се опитва да съхрани статуквото