Мексиканският град Суидад Хуарес отново стана арена на насилие, съобщи АП.  Само през изминалия уикенд са били убити десетки души.

Агенцията съобщава, че войната между наркокартелите е отнела живота и на 12 души в друг мексикански град - Акапулко. Там загиналите са предимно таксиметрови шофьори или пътуващи с тях пътници. От полицията в града съобщиха, че са задържали четирима души по подозрение за извършване на убийствата. Те са били въоръжени с пистолети, граната и мачете.

Водачите на таксита са честа цел на наркобароните в Мексико, посочва АП. Много от тях стават обект на изнудване и рекет, за да склонят да пренасят стоката на гангстерите.

Новата вълна от насилие в Мексико се случва в навечерието на започващият в Акапулко тенис турнир. В него ще вземат участие спортисти от редица страни в района.

Въпреки новата серия от нападения, организаторите на най-големия тенис турнир в Латинска Америка посочиха, че мексиканското правителство е уверило, че ще предприеме всички необходими мерки за гарантиране сигурността на участващите и присъстващите на спортното събитие.

Мексиканският президент Фелипе Калдерон обяви война на наркокартелите в края на 2006 година. Оттогава в резултат на сблъсъците между наркобароните и армията са загинали близо 35 000 души.