Севернокорейският лидер Ким Чен-ун инспектира танкова част и призова за повишаване на бойната ѝ готовност, както и за по-голяма "идеологическа и умствена сила", съобщава "Ройтерс".

Става въпрос за първата севернокорейска бронетанкова дивизия. Тя е сформирана през 1948 г. и е базирана в провинция Северен Хванхе, източно от столицата Пхенян. Частта носи името на своя командир основател, който я ръководи, когато севернокорейските войски окупират Сеул по време на Корейската война от 1950-53 г.

По време на посещението си в неделя Ким беше информиран от командира на дивизията за оперативния план за нападение и отбрана, прегледа документацията и даде насоки за оперативните бойни мисии и обучението на войските.

"Той представи задачи и насоки за укрепване на бойната подготовка и бойната мощ на частта по всякакъв възможен начин, включително за по-пълноценно въоръжаване на танковия екипаж с преобладаваща идеологическа и умствена сила, военното и физическото му обучение и пълната подготовка на бойната техника за редовна мобилизация", съобщава севернокорейската държавна медия KCNA.

Ким Чен-ун разпореди постоянна бойна готовност за армията

Ким Чен-ун разпореди постоянна бойна готовност за армията

Засилване на военните учения