Външният министър на Китай Ван И пришпори Северна Корея да спре да упорства да следва опасeн курс и призова САЩ да се придържат към обещанията да не се предприемат агресивни действия спрямо Пхенян, съобщават от ведомството, цитирани от "Ройтерс".

Вождът Ким избухна: Ще подчиня умопобъркания и изкуфял президент на САЩ

Вождът Ким избухна: Ще подчиня умопобъркания и изкуфял президент на САЩ

Дали взаимните вербални заплахи ще се превърнат в действия?

"Независимо от промените в обстоятелствата, без значение колко време отнема, независимо от трудностите, които срещаме. Китай винаги ще продължава да преследва целта за забрана на ядрените оръжия на Корейския полуостров, като ще се стреми към провеждането на преговори", изтъкна Ван Ин, говорейки пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Междувременно президентът на Южна Корея Мун Дже-ин обяви, че провокациите на комунистическия режим не оставят алтернатива за международната общност, освен "Северна Корея да бъде притискана в единен глас".

Говорейки в самолета на връщане от срещата на ООН в Ню Йорк, той подчерта, че изолираната комунистическа страна трябва да прекрати дрънкането на оръжие и да спре с покачването на напрежението.

Повече провокации водят до повече санкции, които на свой ред предизвикват отговор и така нататък, обясни Мун Дже-ин и настоя, че прекратяването на омагьосания кръг е голяма и неотложна задача.

Президентът на Южна Корея разкри, че е обсъждал с експерти от САЩ нов подход към кризата, но добави, че северният съсед трябва първо да покаже сдържаност.