Министерството на външните работи на Китай обвини Съединените щати, че през последната година постоянно "обръщат палачинката" и че напредък в търговските преговори може да бъде постигнат само ако Вашингтон покаже достатъчно искреност, съобщава БиБиСи.

Говорителят на външното министерство Хуа Чунин направи забележките по време на брифинг. Точно когато започнаха разговорите, Тръмп публикува серия от туитове срещу Китай.

Главният редактор на китайската медия "Глобал таймс" Ху Ксинин коментира в Туитър, че "въз основа на това, което знам, китайските и американските преговарящи проведоха ефективен и конструктивен дълбок обмен в сряда. Двете страни обсъдиха увеличаване на закупуването на селскостопански продукти в САЩ и американската страна се съгласи да създаде благоприятни условия за това. Те ще проведат бъдещи разговори."

Тръмп предупреди Китай да не очакват победа на демократите в САЩ

Тръмп предупреди Китай да не очакват победа на демократите в САЩ

"Тръмп изненада и блокира Китай, а САЩ се справят чудесно", Китай губи милиони работни места

Китай напомня на КНДР и САЩ за необходимостта от ядрено разоръжаване след изстрелването на ракети от Пхенян. Чунин подчертава, че процесът на решаване на проблема с Корейския полуостров е на ключов етап.

Съединените щати и КНДР трябва да продължат да работят заедно за насърчаване на процеса на Корейския полуостров, за да се поддържа мир в региона

"Процесът на политическо уреждане на проблема с Корейския полуостров е на ключов етап. Надяваме се, че заинтересованите страни ще оценят настоящата благоприятна ситуация и ще допринесат за ядреното разоръжаване на Корейския полуостров и ще положат активни усилия за поддържане на мира в региона", обяснява тя.

По-рано Съвместните началници на щабове на въоръжените сили на Република Корея съобщиха, че КНДР изстреля две балистични ракети с малък обсег, които са прелетели 250 км.

Северна Корея изстреля още две балистични ракети

Северна Корея изстреля още две балистични ракети

Те са прелетели 250 км и са паднали в морето...