САЩ се занимават с подслушване, кражба на поверителна информация и в същото време се опитват да приписват собствените си грехове на Китай, особено в Африка, коментира официалният представител на Министерството на външните работи на КНР Ген Шуан, цитиран от ТАСС.

"Отдавана САЩ систематично и целенасочено подслушват, проследяват и крадат поверителна информация. Това се отнася както за компании, така и за физически лица", обяснява той, коментирайки изявления на отделни експерти от правителството на САЩ, че Китай е ангажиран с кражби данни на Африканския съюз, използвайки китайско оборудване от Huawei.

Помпео нападна Русия и Китай, свободните страни били в конкуренция на ценностите с несвободните

Помпео нападна Русия и Китай, свободните страни били в конкуренция на ценностите с несвободните

"Нека сме заедно в единство. Нека сме заедно като съюзници"

Според дипломата, САЩ по-скоро трябва да коментират собственото си поведение, тъй като те подслушват, което "вече не е тайна".

"Американската страна все още не предоставя никакво уточнение по този въпрос. Китай и Африка са добри приятели, партньори, братя", допълва Ген Шуан.

"Много африкански лидери на международни форуми, включително по време на двустранни мащабни събития на ООН, одобряват успешните резултати на нашето високоефективно сътрудничество", обяснява той.

Тръмп не е съгласен да се отменят митата срещу Китай

Тръмп не е съгласен да се отменят митата срещу Китай

Официални представители от двете държави обявиха вчера, че Китай и САЩ са постигнали съгласие да отменят митата