Под заглавието „Ердогановият бляскав Клан” немският Bild публикува обширна статия за фамилията на турския президент.

Докато заплатата на президента на Турция е всичко на всичко 50 хиляди евро, децата му тънат в разкош. При това, няма никакви официални данни за средствата, с които разполага семейството на Реджеп Ердоган, пише изданието.

Децата му живеят в разкошни вили и имат собствен бизнес, който въобще не се отличава с прозрачност.

Малкият син на Ердоган – Билал, който живее със семейството си в Италия, няколко пъти е подозиран в пране на пари, а заедно със сестра си Есра е замесен в корупционен скандал през 2013 година, пише Bild.

В момента, изтъква авторът на статията, Ердоган иска да разшири не само финансовото, но и политическото влияние на своя „клан”.

Есра е омъжена за настоящия министър на енергетиката Берат Албайрък, който се спряга за един от вероятните кандидати за премиер, след като по-късно този месец настоящият министър-председател Давутоглу ще подаде оставка.

Миналата година за Билал Ердоган бе разкрита информация, че закриля турски бизнесмени, които ежедневно извършват незаконни нефтени сделки с „Ислямска държава”.

 Първородният син Ахмет Ердоган пък прогресира в корабоплавателния бизнес. Състоянието му се оценява на 80 млн. долара, като съществуват редица съмнения по какъв начин компаниите му печелят редица държавни поръчки.