Кандидатът за президент на Демократическата партия Хилари Клинтън отмени планираната обиколка на Калифорния заради заболяване.

Тя трябваше да бъде днес и утре на предизборни мероприятия в Лос Анджелис и Сан Франциско.

Вчера по време на церемонията в памет на жертвите на атентатите от 11 септември на Хилари Клънтън й прилоша и тя напусна събитието предсрочно. Офиицален представител на пресслужбата й заяви, че тя е получило топлинен удар.

По-късно личният лекар на Клинтън съобщи, че става въпрос за пневмония и на кандидата за президент на САЩ са й изписани антибиотици, както й е препоръчано да намали темпото на работа.

Едновременно с това стана ясно, че опонентът й от републиканската партия Доналд Тръмп е разпоредил на щаба си да избягват коментари по отношение на здравословното състояние на Хилари Клинтън.

Според източници от избирателния щаб на Тръмп, той е дал указания на своите помощници вече да не правят никакви изявления за здравето на 68-годишната дама, както и да не публикуват по темата никакви коментари в социалните мрежи. Представителите на републиканеца, както отбелязва CNN, имат намерение публично да пожелават само бързо оздравяване и да проявяват уважително отношение към случилото се.