Кметът на американския град Чикаго Рам Еманюел е прекъснал ваканцията си след поредните убийства на чернокожи от полицаи в града, предадоха световните информационни агенции. Той се завръща спешно в четвъртък от семейното пътуване до Куба.

Единият от убитите е 19-годишният Кинтонио Легриер, който е бил студент по инженерство в Северен Илинойс. Той е страдал от психично заболяване, но не бил опасен, разкрива неговата майка.

До намесата на полицията се стигнало след обаждане на неговия баща, в което заявил, че синът му държи бейзболна бухалка и се държи странно.

От силите на реда заявиха, че Кинтонио Легриер се е държал агресивно и заплашително, отказвайки да се подчини на органите на реда.

Втората жертва е 55-годишна жена, намерена мъртва в дома й.

След разследване на полицията беше съобщено, че жената е загинала от полицейски изстрел. Виновният бе отстранен от служба за 30 дни.

По-рано този месец разгневени от случаите на подобни убийства поискаха и оставката на кмета, въпреки уверенията му, че иска да реформира системата и да възстанови сигурността.