Държавните медии на Северна Корея засилиха личните атаки срещу бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън за клевета срещу лидера на КНДР, като нарекоха кандидата за президент на САЩ "бясно куче", което трябва да бъде умъртвено, съобщава "Ройтерс".

Официалната информационна агенция KCNA не казва как Байдън е обидил лидера на Севера Ким Чен-ун. Обясняват, че бившият вицепрезидент показва признаци на "последния стадий на деменция" и "дойде време той да напусне този свят".

"Такъв човек има наглостта да се осмели да накърни достойнството на върховното ръководство на КНДР".

"Това е последното усилие на бясното куче, ускоряващо смъртта му. Бесни кучета като Байдън могат да наранят много хора, ако им бъде позволено да тичат. Те трябва да бъдат бити до смърт с тояга, преди да е станало твърде късно", допълва KCNA.

Ким Чен-ун: Отношенията ми с Тръмп са специални

Ким Чен-ун: Отношенията ми с Тръмп са специални

Заети с мисленото от Студената война и идеологически предразсъдъци

Агенцията на Южна Корея "Йонхап" коментира, че Северна Корея, обиждайки Байдън, се опитва да се подмаже на Тръмп, който продължава да описва личните си отношения с Ким като добри, въпреки безизходица в ядрените преговори и разногласията за санкции и мерки за разоръжаване.

Байдън, особено в кампаниите за набиране на средства, напада прегръдката на Тръмп с авторитарни чуждестранни лидери. Той специално посочи Ким и руския Владимир Путин, като нарече двойката главорези и понякога подробно описва нарушенията на човешките права на Ким и атаките срещу инакомислещи, пише АП.

"Става все по-очевидно, че отвратителните диктатори, както и онези, които ги обичат и им се възхищават, намират Джо Байдън за заплаха", обяснява пред АП, Андрю Бейтс, говорител на кампанията на Байдън.

"Това е така, защото той ще възстанови американското лидерство в света още в първия ден, като постави нашата сигурност, интереси и ценности в центъра на външната ни политика", допълва той.

КНДР за премиера на Япония: Идиотът да не си помисля за посещение в Пхенян

КНДР за премиера на Япония: Идиотът да не си помисля за посещение в Пхенян

Коментарът на държавната медия е изпълнен с обиди