Адвокатът на Майкъл Коен - Лени Дейвис заяви, че поведението на президента Доналд Тръмп по време на срещата му с руския президент Владимир Путин в Хелзинки през миналия месец се е оказало повратната точка за решението му да свидетелства, съобщи "Business Insider".

Припомняме, Майкъл Коен, който беше дългогодишен адвокат на Тръмп, сключи сделка с прокуратурата. Той призна вината си за данъчни и банкови измами, както и за нарушаване на правилата за финансиране на политически кампании, и ще свидетелства по разследването на спецпрокурора Робърт Мълър за руската намеса в американските избори.

Бившият адвокат на Тръмп заяви, че би бил "повече от щастлив" да свидетелтсва по руската афера.
Дейвис от своя страна допълни, че Коен е готов да разкаже всичко, което знае за Тръмп, предаде Би Би Си.

Бивш адвокат на Тръмп се призна за виновен
Обновена

Бивш адвокат на Тръмп се призна за виновен

Майкъл Коен се споразумя с ФБР

Дейвис, който беше адвокат и говорител на президента Бил Клинтън по време скандала с Моника Люински, заяви, че срещата в Хелзинки е "преляла чашата" на Коен, който е реагирал много емоционално.

На пресконференция Тръмп оспори преценката на американската разузнавателна общност, че Русия се е намесила в изборите за Белия дом през 2016 г. Наред с това той заяви, че демократите и ФБР са отговорни за лошото състояние на отношенията с Русия.

По думите на Дейвис още преди срещата Коен е изразявал съмнения за това, че Тръмп е подходящ за президент заради неговия темперамент, поведението му в Туитър, язвителността му, гнева му.

По-рано Коен демонстрираше безусловна лоялност към Тръмп като негов адвокат. Същевременно Дейвис коментира, че Коен никога не си е представял, че бизнесменът Тръмп ще стане президент.

Спорно е доколко срещата в Хелзинки е предизвикала действителен прелом в отношението на Коен, но е ясно, че с дългогодишната му лоялност към Тръмп е приключено, обобщава "Business Insider".

Междувременно Лени Дейвис заяви пред Националното обществено радио на САЩ, че клиентът му разполага с информация, която би представлявала интерес за разследването по руската намеса в президентския вот.