Кола бомба рани офицер от руското военно разузнаване в Северна Москва в сряда, съобщи вестник "Комерсант", цитиран от "Ройтерс".

Руското вътрешно министерство съобщи, че двама души са били ранени при взрив, причинен от детонация на неидентифицирано устройство, и каза, че е образувано наказателно дело.

Александър Бортников, ръководител на Федералната служба за сигурност (ФСБ), каза пред Telegram канала SHOT, че заподозреният е избягал в Турция и че ФСБ работи по екстрадирането на лицето.

По-късно в сряда турският вътрешен министър Али Йерликая каза в публикация на X, че руски гражданин, заподозрян за нападението, е бил арестуван в Бодрум, пристигнал от Москва със самолет.

Кадри, споделени от руски медии, показват експлозия, разкъсваща Toyota Land Cruiser малко след като полицаят и неидентифицирана жена се качват в автомобила.

"Комерсант", един от водещите руски вестници, каза, че раненият мъж е служил в Главното управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, широко наричано ГРУ.

Telegram каналът Baza, който има източници в руските служби за сигурност, също каза, че раненият мъж е офицер от ГРУ.

Държавната информационна агенция ТАСС съобщи, че един офицер и съпругата му са били ранени при взрива. Краката на мъжа са били откъснати, според ТАСС. Пет други коли са били повредени при взрива, съобщи агенцията.

Руски зам.-министър на отбраната отрича да е взел подкупи

Руски зам.-министър на отбраната отрича да е взел подкупи

Смята, че действията му нямат престъпен характер и трябва да се оценяват като граждански отношения