Кола бомба, насочена срещу американски конвой, е експлодирала в афганистанската столица Кабул, ранявайки четирима американски военнослужещи и причинявайки още редица други жертви, съобщиха властите, цитирани от "Ройтерс".

Това е второто нападение в града за два дни.

Талибаните поеха отговорност за взрива, който стана ден след като терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") пое отговорност за самоубийствена атака пред военна академия, при която загинаха най-малко шестима души.

Талибаните атакуваха американска организация в Кабул

Талибаните атакуваха американска организация в Кабул

Атаката е извършена на фона на опитите на Вашингтон да сключи мирно споразумение с талибаните

Говорител на американските сили в Афганистан уточни, че кола бомба е ударила американски конвой и четирима американски военнослужещи са претърпели леки наранявания, но не е предоставил други подробности.

Противоречиви са обаче информациите за общия брой на жертвите, причинени от взрива.

Афганистански служител от силите за сигурност, който е пожелал да остане анонимен, е казал, че деветима души са били убити и шестима цивилни са били ранени при взрива.

Седем убити при въоръжено нападение срещу правителствена сграда в Кабул

Седем убити при въоръжено нападение срещу правителствена сграда в Кабул

Атентатор самоубиец се взриви пред министерството на комуникациите

Говорителят на талибаните обяви, че при нападението е ударен конвой от чуждестранни сили, като са били убити 10 души и са били унищожени две превозни средства.

Експлозията е станала на оживен път в източната част на Кабул, район с няколко големи обекта на силите за сигурност, които през годините са били обект на множество нападения.

Снимки, циркулиращи в социалните мрежи, показаха силно повреден бял брониран джип Land Cruiser от тип, често използван от международни организации, обграден от пожарникари.

8 деца убити при атентат в Афганистан

8 деца убити при атентат в Афганистан

Все още никой, включително и талибаните, не е поел отговорност за атаката