Бившият директор на ФБР Джеймс Коми се е съгласил да даде публични показания по разследването за руската намеса в президентските избори в САЩ, съобщи сенатската комисия по разузнаването, която отправи покана към него да отговори на въпроси по темата.

Коми ще бъде изслушан през юни, на открито заседание на сената. Очаква се той да даде повече информация за разследването и да разкаже за събитията, довели до уволнението му.

"Надявам се, че показанията на бившия директор ще помогнат да намерим отговорите на някои въпроси, породени при изненадващото уволнение на Коми от президента." - коментира сенаторът от Вирджиния Марк Уорнър.

Междувременно CNN съобщи, че адвокатите на Белия дом вече са започнали подготовка по защитата на Тръмп в случай, че се стигне до процедура по импийчмънт.

От телевизионния канал отбелязват, че към момента започването на процедура по импийчмънт е малко вероятно, но през последните дни юристите в президентската администрация са започнали консултации с експерти по темата.

По-рано в американските медии се появи информация, че Тръмп се е похвалил на руския външен министър Сергей Лавров с уволнението на "смахнатия" Коми.

Тръмп се похвалил на Лавров, че е уволнил „смахнатия” Коми

Тръмп се похвалил на Лавров, че е уволнил „смахнатия” Коми

Според стенограма от срещата...

Наред с това CNN съобщи, че по време на президентската кампания представители на Кремъл са се хвалели, че са създали "здрава връзка" с бившия президентски съветник Майкъл Флин, както и че разчитат да го използват като инструмент за влияние върху Тръмп и екипа му.

Тези разговори на руските чиновници са обезпокоили служители на американското разузнаване, които се опитват да установят колко и каква секретна информация са предоставили на Флин.