Консервативната партия е успяла да събере подписите на 48 депутати консерватори, необходими за оспорване на поста на британския премиер Тереза Мей, съобщават британските медии, цитирайки надежден източник.

48-те писма са достатъчни за започването на процедура по вот на недоверие към британския премиер, тъй като те съставляват 15 на сто от групата на Консервативната партия в парламента.

Бивш министър за Брекзит обяви споразумението на Мей за "ужасно"

Бивш министър за Брекзит обяви споразумението на Мей за "ужасно"

В същото време било "много, много благоприятно" за ЕС

Позицията на премиера и нейното ръководство бяха поставени под въпрос след поредицата от оставки от вчера на няколко министри на фона на продължаващите сътресения по споразумението за Брекзит.

По-рано днес Тереза Мей коментира, че защитният механизъм за ирландската граница, включен в нейното споразумение за Брекзит с ЕС, не задължава страната да запази свободното движение на хора. Тя добави, че през следващите няколко дни ще назначи нов министър за Брекзит.

Вчера водещият привърженик на твърдия Брекзит в Консервативната партия, Джейкъб Рийс-Мог, подаде писмо за недоверие към Мей заради проектоспоразумението за Брекзит с Европейския съюз.

В Брюксел много доволни от споразумението с Лондон за Брекзит

В Брюксел много доволни от споразумението с Лондон за Брекзит

"Най-доброто споразумение, с което бихме могли да се сдобием"