Бившият британски министър за Брекзит Дейвид Дейвис разкритикува проектоспоразумението на премиера Тереза Мей за излизането от Европейския съюз.

В интервю за Би Би Си Дейвис коментира, че споразумението било "ужасно" за Обединеното кралство и "много, много благоприятно" за Европейския съюз.

В Брюксел много доволни от споразумението с Лондон за Брекзит

В Брюксел много доволни от споразумението с Лондон за Брекзит

"Най-доброто споразумение, с което бихме могли да се сдобием"

"То действително не е добро по какъвто и да е критерий, то не посреща изискванията на хората, не е това, за което гласуваха", коментира Дейвис, който подаде оставка през септември заради несъгласието си с предложения от Тереза Мей план за Брекзит.

По-рано редица представители на Консервативната партия, която е оглавявана от Мей, разкритикуваха остро постигнатото от нея споразумение, докато трима министри подадоха оставки, включително министъра за Брекзит Доминик Рааб, заради несъгласието с решението на Мей да приеме споразумението с ЕС, а привърженикът на твърдия Брекзит Джейкъб Рийс-Мог внесе писмо за недоверие към министър-председателя.

Спорните положения в договора за Брекзит

Спорните положения в договора за Брекзит

Съгласуваният документ е от 585 страници

Междувременно Мей защити решението си да се съгласи с разпоредбата за ирландския защитен механизъм, като каза, че споразумението зачита волята на британския народ и отбеляза, че единствената алтернатива ще бъде напускането на Общността без никакво споразумение.

Министърът за Брекзит хвърли оставка
Обновена

Министърът за Брекзит хвърли оставка

Не може да подкрепи условията в споразумението за Брекзит