Световната здравна организация съобщава, че има "по-сериозно ускорение" на разпространението на COVID-19 в Европа, което е причина за около половината от новите случаи на планетата, отчетени миналата седмица, съобщава АП.

Агенцията на ООН за здравеопазването заяви в седмичен доклад, публикуван късно във вторник, че европейските страни също са регистрирали 46% увеличение на смъртните случаи в сравнение с предходната седмица.

В Европа, Франция, Италия и Великобритания отчитат най-голям брой нови случаи, докато Андора, Чехия и Белгия отчитат най-висок процент на глава от населението.

Папа Франциск призова хората да следват препоръките на правителство и органи на общественото здравеопазване за предотвратяване на коронавирусни инфекции, докато провеждаше седмичната си обща аудиенция онлайн на фона на скок на инфекции в Европа.

Миналата седмица Ватиканът обяви, че Франциск преустановява публичната аудитория и ще празнува всички предстоящи литургии без хора, след като човек, който присъства на аудиенцията му на 21 октомври, е с положителен тест.

Рекордни над 3,3 млн. новозаразени с COVID-19 в света за седмица

Рекордни над 3,3 млн. новозаразени с COVID-19 в света за седмица

Данните са на СЗО