Кремъл съобщи в понеделник, че руският президент Владимир Путин не е осъществявал контакт с Доналд Тръмп след опита за покушение срещу него през уикенда и няма планове да го направи. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че мерките за сигурност около Путин вече са на подходящо ниво и няма нужда от допълнителни усилия, предава Ройтерс.

"Сигурността е вече засилена по очевидни причини, независимо от инцидентите", коментира Песков пред репортери. Той добави, че всички необходими мерки са взети, като се взема предвид международното напрежение.

В неделя Кремъл заяви, че не счита, че американската администрация е отговорна за опита за покушение срещу Тръмп, но я обвини в създаването на атмосфера, която е провокирала атаката.

Тръмп бе прострелян в ухото по време на предизборен митинг в Пенсилвания след сериозен пропуск в сигурността. Нападателят бе застрелян, но мотивът все още не е установен. Путин все още не е коментирал публично случая.

Песков заяви, че опитите да се отстрани Тръмп от политическата арена са очевидни за всички външни наблюдатели и че животът му е в опасност.

Соломон Паси: Тръмп ще извлече дивидент от покушението

Соломон Паси: Тръмп ще извлече дивидент от покушението

Големият въпрос е колко ще се промени Тръмп