Кремъл ще проучи "плана за победа" на украинският президент Володимир Зеленски, ако той бъде официално публикуван, предаде "Ройтерс".

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза пред репортери, че Русия смята, че не трябва да се анализират медийни съобщения, а "ако информацията за това се появи в официални източници, ние, разбира се, ще я проучим внимателно. Има много противоречива и ненадеждна информация за това, така че сме много предпазливи по този въпрос", уточни Песков.

В момента Зеленски е в САЩ, където трябва да представи плана си на президента Джо Байдън и двамата му потенциални наследници - Камала Харис и Доналд Тръмп.

С плана си украинският президент ще се опита да убеди САЩ и други съюзници да предоставят допълнителна и по-голяма помощ на страната му в опит да принуди Москва да прекрати конфликта на условия, приемливи за Киев. Също така ще се опита да убеди САЩ да позволят използването на американски оръжия дълбоко в Русия.

Украински официални лица предполагат, че Русия евентуално може да бъде поканена на среща на върха, за да обсъди разрешаване на конфликта съгласно новия план.

Зеленски представя Плана за победа в САЩ

Зеленски представя Плана за победа в САЩ

Започна посещението на украинския президент