Високопоставеният член на палестинското радикално ислямистко движение "Хамас" Ал Алами е бил критично ранен, след като е претърпял огнестрелна рана в главата, съобщават израелски медии.

Говорителят на "Хамас" в Газа излезе с изявление по случая, в което посочи, че Алами е бил ранен вкъщи, докато се е грижил за личното си оръжие, като се намира в критично състояние.

Много медии в Ивицата Газа обаче твърдят, че Ал Алами е бил жертва на опит за покушение. Арабски медии посочват, че той е бил застрелян от упор от неизвестен нападател, като лекарите в момента се борят за живота му. Източници в Газа обаче се съмняват във валидността на тези информации.

Ал Алами отдавна е важна фигура в ръководството на "Хамас" в Ивицата Газа, като преди това е бил представител на групировката в Иран. Той е участвал във всички преговори на "Хамас" с международната общност, включително за палестинското помирение, прекратяването на огъня през 2014 г. в Газа и преговорите за пленения израелски войник Гилад Шалит. Той е известен с това, че действа потайно, избягвайки публичните изяви и медиите.

Ал Алами беше сериозно ранен в крака през 2014 г. след израелски удар по дома му.