Кубинският президент Мигел Диас-Канел възнамерява да изведе на ново ниво практиката за изучаване на руския език, планира се реализирането на инициативата, като се използват нови технологии, обяснява той в интервю за "Русия-1".

"Спомням си, когато бях в университета, имаше програма за изучаване на руския език по радиото. Тя вървеше ежедневно около седем часа вечер. Мисля, че ще съживим тези неща на ново ниво, използвайки нови технологии. Високо ниво на сътрудничество в икономиката и политиката, диалогът буквално изисква по-голям брой говорещи руския език", коментира той, цитиран от ТАСС.

Белият дом наложи нови санкции на Куба

Белият дом наложи нови санкции на Куба

Новите мерки са в отговор

Президентът отбелязва, че отношенията между Русия и Куба се основават на взаимно уважение, приятелство и солидарност. Според него това са "не напълно приети качества за съвременния световен ред".

Куба оценява позицията на Русия за защита на многополярността в контекста на "безспорното желание на администрацията на САЩ да наложи хегемония над света".

Кубинският лидер пристигна в Русия на 27 октомври за работно посещение, като прекара първите два дни в Санкт Петербург.

Медведев засилва руските търговски, военни и политически връзки в Куба

Медведев засилва руските търговски, военни и политически връзки в Куба

Русия е готова за стратегическо партньорство в ядрената енергетика

На 29 октомври, като част от посещението, той се срещна с руския президент Владимир Путин и руския премиер Дмитрий Медведев.

Диас-Канел е избран за президент на 10 октомври 2019 г. в съответствие с разпоредбите на новата конституция, приети на референдум през февруари тази година.

Според новия основен закон на страната президентът е държавен глава, върховен главнокомандващ на въоръжените сили и ръководи Националния съвет за отбрана.

Путин прие покана за визита в Куба

Путин прие покана за визита в Куба

Ще се възползвам от тази възможност да повторя поканата си да посетите нашата страна