Изпълняващият длъжността губернатор на руската Курска област Алексей Смирнов обобщи информацията за обстрели и атаки с дронове срещу региона в петък, съобщава "Интерфакс".

"През деня 15 украински дрона бяха обезвредени със средства за електронна борба в граничните райони", написа той в Telegram.

През деня селата Горнал, Гончаровка и село Олешня в Суджански район, селата Теткино и Краснооктябрски, селата Кулбаки, Волфино и село Елизаветовка в Глушковски район и село Гордеевка в Кореневски район е обстрелван. Никой от жителите не е пострадал.

Освен това бяха регистрирани атаки от украински хеликоптери и безпилотни самолети-камикадзе в село Троицкое, селата Внезапное и Успеновка в Кореневски район, село Политоделски, село Ходейково, село Елизаветовка в Глушковски район и селата Горнал и Николаево-Дарино в Суджански окръг. Тук също нямаше пострадали.

Четирима загинали и 7 ранени след украинския удар по Белгородска област
Обновена

Четирима загинали и 7 ранени след украинския удар по Белгородска област

Спасени са двама души, шестима са били евакуирани

"В село Троицкое изстрели от украински хеликоптер са повредили жилищна сграда и два камиона, в село Внезапное са повредени едно домакинство и два камиона, в една от къщите е избухнал пожар потушен от спасители и доброволни пожарни екипи, още едно домакинство е пострадало след падането на дрона на покрива", каза още Смирнов.