"Тръмп няма умствен капацитет да се занимава с проблеми", председателят на иранския парламента Али Лариджани. Президентът на САЩ Доналд Тръмп не е способен да заема поста си, коментира Лариджани решението на Тръмп да се оттегли от ядреното споразумение, съобщава "Ройтерс".

"Решението на Тръмп да се оттегли от ядрената сделка е дипломатическо шоу. При сегашната ситуация Иран не е задължен да изпълнява задълженията си", обясни Лариджани. 

Той отбелязва, че решението на американски президент представлява заплаха за мира и сигурността.

Тръмп: Оттегляме се! Не трябва Иран да има атомна бомба
Обновена

Тръмп: Оттегляме се! Не трябва Иран да има атомна бомба

САЩ въвеждат и санкции срещу Техеран

Членове на иранския парламент изгориха американското знаме и копие на иранската сделка, скандирали са "Смърт на Америка", според Иранската студентска информационна агенция. Според Иранската агенция "Тасим", Лариджани коментира, че Иранската организация за атомна енергия трябва да е готова да възобнови всички ядрени дейности.

Генерал Мохамед Бахери, началник на щаба на иранската армия коментира, че Иран не е трябвало да подписва сделката, "но тази арогантна страна Америка дори не застана зад подписа си", съобщава ИРНА.

Европа срещу Тръмп: Ще спазваме сделката с Иран

Европа срещу Тръмп: Ще спазваме сделката с Иран

Мей, Меркел и Макрон с обща позиция и подкрепа за Техеран

Президентът Хасан Рохани коментира, че Иран ще продължи да се ангажира с ядрената сделка, въпреки решението на Тръмп да се оттегли.

"Ако постигнем целите на сделката в сътрудничество с други членове на сделката, тя ще остане в сила ... Излизайки от сделката, Америка официално подкопава ангажимента си за сключване на международен договор", обясни Рохани.

"Наредих на външното министерство да води преговори с европейските държави, Китай и Русия през следващите седмици. Ако в края на този кратък период стигнем до заключението, че можем да се възползваме пълноценно от споразумението със сътрудничеството на всички страни, сделката ще остане", добави той.

Рохани: Това е психологическа война

Рохани: Това е психологическа война

Тръмп не спазва нито един договор