Руският външен министър Сергей Лавров обяви, че бил "бесен", че най-големият син на американския президент Доналд Тръмп е обвиняван за среща с руска адвокатка, която, както показват имейли, може да е разполагала с информация в ущърб на Хилари Клинтън през миналата година.

"С учудване научих, че руски адвокат, жена, е обвинявана и че синът на Тръмп е обвиняван за среща. За мен това е вбесяващо", коментира Лавров по време на посещение в Брюксел.

"Защото когато някой говори с адвокат, какъв проблем или заплаха би могло да има? Не знаех за това, научих за това от телевизията", отбеляза руският първи дипломат.

Доналд Тръмп-младши с голямо желание приел помощта от описаното му като опит на руското правителство да помогне на предизборната кампания на баща му с увреждаща информация за Хилари Клинтън, както стана ясно от имейли, които той публикува вчера.

Размяната на имейли, публикувана от Доналд Тръмп-младши в "Туитър", представлява най-ясният знак до момента, че хора от приближения кръг на американския президент са били готови да се срещнат по време на предизборната кампания с руснаците, които искаха Тръмп да победи в надпреварата за Белия дом. Според американските спецслужби руското правителство се е намесило в изборите чрез хакерски атаки, за да помогне на Тръмп, припомнят световните информационни агенции.

Тръмп не е знаел за срещата на сина си с руската адвокатка

Тръмп не е знаел за срещата на сина си с руската адвокатка

Доналд Тръмп - младши не му бил казал