Русия настоява Северна Корея да се съобрази с резолюциите на Съвета за сигурност на ООН по отношение на своята ракетна програма, коментира Сергей Лавров, цитиран от Ройтерс.

"Що се отнася до тестовете на ракети от Северна Корея, ние се придържаме към резолюциите на Организацията на обединените нации и настояваме, че севернокорейците трябва да зачитат тези резолюции от ООН", каза Лавров на пресконференция по време на посещение в Обединени арабски емирства.

С ракетата Северна Корея показва потенциална заплаха за Гуам

С ракетата Северна Корея показва потенциална заплаха за Гуам

Полетът на балистичната ракета най-вероятно е рекорден за Севера

Европейският съюз осъди ракетният тест на Северна Корея над Япония и предупреждава за възможни стъпки след заседанията в Съвета за сигурност на ООН.

"Ние напълно подкрепяме призивите за извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН днес", заяви ръководителят на външната политика на ЕС Федерика Могерини, заявявайки, че Европейският съюз ще разгледа "подходящ отговор в тясно сътрудничество с ключови партньори и в съответствие с Разискванията на Съвета за сигурност на ООН."

Столтенберг настоя КНДР да спре ракетната си програма
Обновена

Столтенберг настоя КНДР да спре ракетната си програма

СС на ООН се събира на извънредно заседание

Британският премиер Тереза ​​Мей е възмутена от "безразсъдната провокация" на Северна Корея, съобщава говорителката й днес.

Балистичната ракета прелетя над остров Хокайдо в Япония, като жителите бяха предупредени да се прикрият, което предизвика и остра реакция от страна на японския премиер Шиндзо Абе.

"Премиерът е възмутен от безразсъдната провокация на Северна Корея и тя категорично осъжда тези незаконни тестове. От наша гледна точка ще трябва да продължим да работим с нашите международни партньори, за да запазим натиска върху Северна Корея ", допълва говорителката пред репортери.

Мей пътува към Япония, където ще разговоря с японския премиер Шиндзо Абе.

Южна Корея тренира с бомбардировки и договаря със САЩ строги санкции за север

Южна Корея тренира с бомбардировки и договаря със САЩ строги санкции за север

Тренировката показва ответен удар срещу севернокорейското ръководство в случай, че севера атакува юга