Американска военна помощ започна да пристига в Ливан, а ливанската армия засили охраната край палестинския бежански лагер Нахр ел Баред, където избухнаха сблъсъци с ислямисти.

При сраженията загинаха най-малко 33 войници и 25 бойци на групировката Фатах ал Ислам, а хиляди бежанци напуснаха лагера.

Най-малко четири военни самолета от арабски страни са кацнали в Бейрут тази сутрин, като се очаква да пристигнат още. Те превозват муниции от американски складове в региона.

Сега според АП в лагера, близо до град Триполи, са се барикадирали стотици бойци, а властите могат да предприемат нападение или да засилят обсадата, като ги принудят да се предадат.
Там са обаче и хиляди бежанци. По данни на агенцията за бежанците на ООН около 15 000 души все още са в лагера. В същото време от агенцията съобщиха, че хуманитарната ситуация там се влошава.

След стрелба и спорадични престрелки снощи от тази сутрин като цяло спокойствието е възстановено.

При Нахр ел Баред са разположени още ливански подкрепления, но съгласно споразумение от 1969 година армията няма право да влиза вътре, предаде Ройтерс.

Ливанските лидери се зарекохада ликвидират групировката Фатах ал Исклам, която в неделя извърши непровокирани според армията нападения срещу войници. От групировката пък твърдят, че само се отбраняват.

Смята се, че Фатах ал Ислам е организирана по подобие на Ал Кайда. Ливанските сили съобщиха, че са заловили саудитски, алжирски, тунизийски, сирийски и ливански активисти.