Във вторник министър-председателят на Ливан Наджиб Микати осъди израелския удар в южната част на Бейрут, който нарече явна агресия.

"Израелската машина за убийства не спира да се насочва към южните райони на Ливан, като разширява дейността си и към Бейрут, (взривът е прозвучал) само на няколко метра от една от най-големите ливански болници", цитира изявлението на Микати ливанската телевизия LBC.

"Този престъпен акт, който се случи днес, е грубо нарушение на международното и хуманитарното право", каза той и добави: "Ливанската страна ще информира международната общност за случилото се."

Ливан си запазва правото да предприеме всякакви действия за възпиране на израелската агресия, каза той.

По-рано Израелските сили за отбрана съобщиха за удар по командир на Хизбула в Бейрут, който според израелските военни е участвал в обстрела на селището Маждал Шамс в контролираните от Израел Голански възвишения миналата събота.

На 27 юли ракета се взриви на футболно игрище в споменатото селище, убивайки 12 деца.

Израел обвини Хизбула за обстрела и обеща да отвърне на удара.

Израел нанесе удар с дрон по цели в Ливан

Израел нанесе удар с дрон по цели в Ливан

Двама души загинаха, други трима са ранени

На свой ред както Хизбула, така и представители на висшето ливанско ръководство отрекоха участието на Бейрут в инцидента. По-специално в медиите се появиха съобщения, че ракета на израелската система за противоракетна отбрана се е взривила на футболното игрище в селото.