Великобритания обяви нов набор от санкции срещу Русия, съобщава Асошиейтед прес. Лондон забранява на страната да прави бизнес с консултанти по управление, счетоводни и PR фирми в Обединеното кралство.

Британското правителство също така наложи замразяване на активи и забрани за пътуване на журналисти, работещи за държавни медии и други телевизионни организации, които Обединеното кралство обвинява в разпространение на пропаганда.

Лондон: Санкциите падат само при изтегляне на Русия от Украйна

Лондон: Санкциите падат само при изтегляне на Русия от Украйна

Западът трябваше да остане "твърд, за да постигне мир", каза Лиз Тръс

Санкционираните лица включват трима журналисти, принадлежащи към руските сили в Украйна: Евгений Поддубни, Александър Коц и Дмитрий Стешин.

Британското правителство заяви, че новите санкции означават, че социалните медии, интернет услугите и магазините за приложения трябва да предприемат действия за блокиране на съдържание от два от основните източници на предполагаема дезинформация в Русия, RT и Sputnik. И двете са изтеглени от британския ефир.

Министърът на технологиите и цифровата икономика Крис Филп каза, че RT и Sputnik "са изпуснали опасни глупости, облечени като сериозни новини, за да оправдаят инвазията на Путин в Украйна".

Великобритания удря със санкции още 65 руски банки и олигарси

Великобритания удря със санкции още 65 руски банки и олигарси

Лондон засилва натиска върху руската икономика