Lufthansa Group спря нощните полети от и до Бейрут до 31 юли поради ситуацията в Близкия изток, каза в понеделник говорител на компанията, цитиран от "Ройтерс".

Говорителят каза, че промяната е започнала на 29 юни и че дневните полети ще се изпълняват както преди.

Дъщерното дружество на Lufthansa Group Swiss International Air Lines, също заяви, че ще премести своите нощни полети в Бейрут през деня до края на юли "поради политическото развитие на границата между Ливан и Израел".

Авиокомпаниите не дадоха подробна информация за характера на заплахата.

Bild посочи кога Израел ще започне сухопътна операция срещу "Хизбула"

Bild посочи кога Израел ще започне сухопътна операция срещу "Хизбула"

Въпрос на една - две седмици е

През март ливанското правителство заяви, че ще подаде спешна жалба до Съвета за сигурност на ООН относно предполагаемото прекъсване на навигационните му системи от Израел, което според него е засегнало безопасността на гражданската авиация във въздушното пространство на международното летище Рафик Харири в Бейрут.

Swiss International Air Lines в понеделник заяви, че промяната в графика им не е свързана с потенциални GPS смущения на самолетите им, летящи до Бейрут.

"Нашите пилоти са обучени да се справят с всякакви подобни ситуации и нашите самолети имат няколко други системи на борда, когато на една система вече не може да се разчита", каза говорител на Swiss.

FT: Иран ще подкрепи Хизбула с всички сили, ако Израел нападне Ливан

FT: Иран ще подкрепи Хизбула с всички сили, ако Израел нападне Ливан

Разширяването на войната в Близкия изток не е в интерес на никого