Президентът на Беларус Александър Лушкашенко обяви, че напрежението в света непрекъснато нараства, като в това число ситуацията била напрегната и в близост до границите на страната, съобщават руските медии.

Според държавния глава на Беларус "на планетата напрежението нараства не с дни, а буквално с часове, ситуацията се изостря в близост до границите на Беларус". По думите му "вместо пояса на добросъседство, който предлагаме, се появява дъга на нестабилност".

Обръщайки се към служителите на Службата за сигурност той подчертал, че в тази ситуация те "трябва да направят всичко, за да не дават повод на деструктивни сили да разрушат мира, създаден на тази земя (в Беларус)".

Лукашенко подчертал, че гарантирането на сигурността и защитата на националните интереси на страната и хората е ежедневната работа на Службата за сигурност на президента.

"Вие сте на бойна нога във всеки час и във всяка минута. Това до голяма степен определя престижа на нашата суверенна държава. Благодарение на вас в Беларус днес се съхранява мира и реда", изтъкнал беларуският държавен глава.