Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е благодарен на руския си колега Владимир Путин, който се обяви срещу агресия в страната.

"Благодарен съм за твърдата и ясна позиция на правителството на Путин, който се обяви срещу агресия против Венецуела и опита за смяна на режима чрез държавен преврат", коментира Мадуро пред руската държавна телевизия RT.

Мадуро отсече: Никой агресор няма да влезе във Венецуела, военните заплахи на Тръмп са лудост

Мадуро отсече: Никой агресор няма да влезе във Венецуела, военните заплахи на Тръмп са лудост

"Безумно е да смяташ, че можеш да изпратиш войски в тази земя, която ще се защитава"

Венецуелският президент също така благодарил и на лидерите на други държави, по-специално на китайския президент Си Цзинпин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

По-рано беше съобщено, че Мадуро е коментирал възможността за нови президентски избори във Венецуела, като не мисли в близките няколко години за провеждането на такива, а само за парламентарни.

Лидерът на опозицията и председател на парламента Хуан Гайдо се самопровъзгласи за временен президент на страната. Това се случи по време на митинг в Каракас срещу Мадуро на 23 януари.

До момента Гуайдо е признат за легитимен президент на Венецуела от САЩ, Канада и почти всички латиноамерикански страни. Русия, Китай и Турция подкрепиха Мадуро.

Венецуела ще преразгледа отношенията си с ЕС

Венецуела ще преразгледа отношенията си с ЕС

Правителството на Венецуела протестира срещу решението на редица страни членки на ЕС